Gungor – fågelbogunga, barngunga eller däckgunga?

Här ett par prisexempel på våra populära fågelbogungor, barngungor och däckgungor

Barngunga i svart alt. flerfärgad
Levereras monterad med rostfri 6 mm. kedja
Pris: 2000:- exkl. moms
Beställ?

Fågelbogunga, extra tät modell
Finns i flera färgval. Diameter 1200 mm.
Pris: 9300:- exkl. moms
Beställ?

Fågelbogunga i svart alt. flerfärgad
Diameter 1200 mm.
Pris: 8100:- exkl. moms
Beställ?

Fågelbogunga i svart alt. flerfärgad
Diameter 1000 mm.
Pris: 7900:- exkl. moms
Beställ?

Däckgunga med rostfri 6 mm. kedja
Diameter 550 mm.
Pris: 1250:- exkl. moms
Beställ?

Gungsits i svart alt. blå/röd/grön
Komplett med rostfri kedja
Pris: 1150:- exkl. moms
Beställ?

Däckgunga med rostfri 6 mm. kedja
Diameter 550 mm.
Pris: 1850:- exkl. moms
Beställ?

Extra bred gungsits i svart
Komplett med rostfri kedja
Pris: 1290:- exkl. moms
Beställ?

Hej. Vi får många frågor om gungor och val av gunga för olika typer av gungställningar, så här följer lite tips om våra gungor och deras användningsområde.

Fågelbogunga

fågelbogungaNär det gäller den största typen av gunga ”Fågelbogunga” – kallas även Kinagunga och Kompisgunga – så har vi 3 olika modeller och bilden ovan i mitten visar vår populära modell med extra förstärkta maskor och i multicolorutförande med 1200 mm. diameter.

Utöver denna modell så har vi en modell av fågelbogunga med 1200 mm. resp. 1000 mm. diameter i ett par olika färger såsom röd/blå, helsvart och svart/grön.

Allmänt kan sägas om dessa stora gungor att de kräver en kraftig och stabil gungställning då gungkraften blir större med flera barn och med en större gunga. En gunga på 1200 mm. rymmer 4 st. barn på samma gång, medan en gunga med diameter 1000 mm. är bättre anpassad för 2-3 barn.

Det är också viktigt att tänka på att en fågelbogunga skall ha en extra infästning – en s.k. säkerhetsupphängning – i det fall gungkedjan skulle slita sig från sin ordinarie gungled.

Ladda hem priskatalog ”Gungor och gungställningar” som PDF?

Däckgunga

DäckgungaDåckgungan är en riktig klassiker på svenska lekplatser. Barnen tycker mycket om sin däckgunga. Den är mjuk och skön att sitta i och efter ett test från konsumentverket så kan vi se att däckgungan klarar sig bra i en jämförelse med andra gungor när det kommer till riskerna vid kollision.

Våra däckgungor är utprovade för att undvika giftiga HA-oljor.

Vi säljer ett par olika modeller av däckgunga. Vi har ett par modeller med plastöverdragen kedja. Vidare så har vi en modell med rostfri kedja. Vi har också en variant av dubbel däckgunga.

Just nu arbetar vi med våra leverantörer för att ta fram en däckgunga som motsvarar alla krav på miljöhänsyn. Vi har full förståelse för att en del kommuner runtom i landet intar en försiktig hållning till däckgungorna och väljer att köpa in gungor av annat material. Det som i första hand har kunnat påvisas i forskningen är att många däckgungor innehåller gifter som är farliga vid förtäring.

Ladda hem priskatalog ”Gungor och gungställningar” som PDF?

Babygunga

barngunga babygungaBabygungan har den fördelen att barnet inte kan ramla ut ur gungan under gungning. Vi har 2 modeller av babygunga (eller gunga för de yngsta barnen) – en med rostfri kedja samt en med plastinklädd kedja.

Tidigare så föreskrev säkerhetsstandarden att en installation med en kombination av barngunga och däckgunga/gungsits för äldre barn på samma gungställning var felaktig. Numera, i enlighet med säkerhetsstandard SS-en1176:2008 går det bra att kombinera babygunga/barngunga med andra typer av gungsitsar på samma gungställning.

Ladda hem priskatalog ”Gungor och gungställningar” som PDF?

 

Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi inom 24H.

Välkommen att kontakta oss
 

cforms contact form by delicious:days

 

Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Vi hoppas att du hittar en bra produkt! För fullständig priskoll så rekommenderar vi en titt i någon av våra ONLINEKATALOGER

 

Lekställning

Lekställningar för alla åldrar och äventyr!

Här till höger ser du vår fina lekställning ”Rebecka”. Den här lekställningen erbjuder många roliga lekmoment med rutschkana, 2 rejäla klätterväggar med utsågade hål i olika storlek, balansbro, brandstång, lekhörna, klätternät, stege med mera.

Våra lekställningar är utförda i mycket tåliga material. Exempel på detta är de bärande stolparna i högkvalitativt limträ och rutschkanans åkdel i rostfritt stål.

Lekställningen ”Rebecka” är anpassad för barn från 3 år och uppåt. Vi har också lekställningar för de allra minsta!

Se gärna vårt stora utbud av lekställningar, klätterställningar, gungställningar, rutschkanor och gungbrädor.

gungstallning
RutschkanaGungbrädaKlätterställningKarusell

Välkommen att bläddra i våra priskataloger – gungställningar, lekställningar, klätternät, sparkcyklar m.m.

 

Inga kommentarer tillåtna.