Karuseller och balansredskap

Readymade AB producerar och återförsäljer en rad olika former av balansredskap och karuseller. Alla våra produkter är utformade i enlighet med senaste svensk säkerhetsstandard SS-EN1176/77. Förmånliga fraktpriser och snabba leveranser över hela Sverige.

Prisinfo? Se kataloger nedan!

Vi bygger och levererar hinderbanor och balansbommar!

Fyll i nedanstående formulär så återkommer vi inom 24H.

Välkommen att kontakta oss
 

cforms contact form by delicious:days

 

Varmt välkommen att höra av dig till oss!Ladda hem priskatalog ”Karuseller” som PDF?

Välkommen att kontakta oss vid frågor/beställning +

Ladda hem priskatalog ”Hinderbanor, klätterställningar och balansbommar” som PDF?

Visste du att? Allt du behöver veta om din karusell!

Visste du att en karusells fallhöjd inte för överstiga 100 cm på något ställe?

Visste du att det fria utrymmet åt alla sidor inklusive huvudutrymmet på en karusell måste vara minst 200 cm?

Visste du att lutningen på en karusell inte får överstiga 5°?

Visste du att ytterkantens hastighet för en karusell under förutsebara förhållanden får uppgå till maximalt 5 m/s? Denna begränsning gäller rotationshastigheten på karuseller med mekanisk kraftförstärkning, t.ex. pedal- eller rattdrivning. På karuseller utan mekanisk kraftförstärkning går det som regel inte att överstiga 5 m/s med enbart muskelkraft.

Visste du att kroppsdelar och kläder inte får riskera fastna i karusellen?

Visste du att alla påbyggda konstruktionsdelar på karusellen måste rotera i samma riktning och att de inte heller får sticka ut över kanten på det medroterande golvet?

Visste du att eventuella rattar på karusellen måste vara helt slutna?

Visste du att kritiska ställen vid användning av rattar är utstickande skruvhuvuden och springor då kläder och kroppsdelar kan fastna i dessa?

Visste du att karuseller med rotationsarmar måste ha alla användarställen hängandes på samma höjd?

Visste du att det fria utrymmet på en karusell med rotationsarmar måste sträcka sig ut från greppet i en vinkel på 30° mätt från lodlinjen?

Visste du att karusellens golv måste vara cirkelformat?

Visste du att rotationskors måste ha minst tre användarställen jämnt fördelade runt omkretsen så att man kan se de roterande elementen bättre?

Visste du att om karusellens golv ligger i nivå med stötdämpande underlag så måste springan där emellan vara 8 mm, och den vertikala förskjutningen får maximalt vara 20 mm?

Visste du att alla delar som användaren kan komma åt på en banstyrd karusell måste vara avrundande till en radie på minst 3 mm?

Visste du att drivhjulen måste vara täckta under drift så att man inte kan komma åt dem?

Visste du att den fria markhöjden på karuseller beror av underlaget? Den fria markhöjden måste vara 30 cm vid lösfyllnad, och vid nivåstabilt underlag kräves 40 cm. Lösfyllnadsmaterial som exempelvis sand är mera eftergivligt vid klämrisk.

Visste du att en karusells kjol ska ha en lutning mellan 45° och 60°? Kjolens underkant får vara mellan 6 och 11 cm över underlaget. Det får ej heller förekomma någon indragningsrisk.

Vi hoppas att du hittar en bra produkt! För fullständig priskoll så rekommenderar vi en titt i någon av våra ONLINEKATALOGER

Lekställning

Lekställningar för alla åldrar och äventyr!

Här till höger ser du vår fina lekställning ”Rebecka”. Den här lekställningen erbjuder många roliga lekmoment med rutschkana, 2 rejäla klätterväggar med utsågade hål i olika storlek, balansbro, brandstång, lekhörna, klätternät, stege med mera.

Våra lekställningar är utförda i mycket tåliga material. Exempel på detta är de bärande stolparna i högkvalitativt limträ och rutschkanans åkdel i rostfritt stål.

Lekställningen ”Rebecka” är anpassad för barn från 3 år och uppåt. Vi har också lekställningar för de allra minsta!

Se gärna vårt stora utbud av lekställningar, klätterställningar, gungställningar, rutschkanor och gungbrädor.

gungstallning
RutschkanaGungbrädaKlätterställningKarusell

Hoppas att du gillar våra produkter! Kontakta oss gärna så berättar vi mera om hur vi kan arbeta tillsammans med dig som kund och hur vi kan hitta fram till den perfekta lösningen för din lekplats!

Alla priser hittar du här: priskataloger online

paketpris lekplats

Se fler paketpriser och erbjudanden?

Inga kommentarer tillåtna.